in

Travel Ke Jakarta Dengan Modal RM70? Lelaki Ini Kongsi Kisahnya

Travel Ke Jakarta

 

Umum mengetahui kos untuk travel ke mana-mana memakan kos yang sangat tinggi.

Misalkan kita mahu pergi ke negara seberang seperti Singapura pun sudah makan kos sehingga RM100-200 untuk sehari tanpa masuk ke mana-mana tarikan.

Apatah lagi ingin ke negara seberang iaitu Jakarta dimana jika ingin ke sana memerlukan kita menaiki flight.

Baca > Dato’ Ini Dedah Pelaris Mujarab Dalam Bisnes

Akhirnya lelaki ini kongsikan bagaimana dia ke Jakarta dengan modal RM70 sahaja! Biar betul!

Travel Ke Jakarta

Hahahahahaha betul lah tu, dia tak cakap yang dia travel guna duit sendiri. Adui kami pun awalnya tertipu, tapi pengajaran yang dia cuba nak sampaikan adalah jangan mudah tertipu.

Kami sendiri kadangkala terkejut bila ada yang share itirenary ke Jepun dengan modal RM500 lah, RM700 lah.

Padahal mereka tak ceritakan kisah sebenar, ada yang tumpang rumah kawan dan macam-macam.

Sharing-sharing begitu memberi harapan palsu dan menyusahkan orang di kemudian hari jika ternyata ada yang tidak betul.

Kredit : Cikgu Zul

Facebook Comments

Written by adminvm

A fulltime writer and online marketer. I travel alone

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Penjual Ini Tepuk Dahi

Penjual Ini Tepuk Dahi Layan Kerenah Pembeli Atas Talian Kanak-Kanak

Digilis Depan Mata

Digilis Depan Mata, Lelaki Ini Masih Belum Boleh Lupakan Tunangnya