in ,

Rahsia Twitter KFC Follow 11 Orang Yang Tiada Kaitan

Rahsia Twitter KFC Follow 11 Orang Yang Tiada Kaitan Langsung Dengan Mereka Ini Pasti Buat Anda Tersenyum

Pada mulanya apabila melihat laman sosial Twitter milik KFC ini pasti anda tidak mengesan apa-apa yang pelik bukan? Namun apabila kita menekan butang mengikut anda akan tertanya-tanya.

Baca >> Pengasas Jubah Sado Ditahan Polis

Ini kerana Twitter KFC itu dilihat mengikut laman Twitter 11 orang yang tiada kaitan langsung dengan KFC, dan semuanya bukan golongan ‘High Profile’ dalam bidang korporat. Malah tiada seorang pun pegawai berjawatan tinggi di KFC dalam senarai tersebut.

Berbanding jenama yang lain seperti Airasia yang mengikuti pengasasnya Tony Fernandes, Twitter yang mengikuti CMO-nya Leslie dan lain-lain lagi.

rahsia twitter kfc

Twitter KFC mengikuti 5 ahli kumpulan Spice Girls iaitu Victoria Beckham, Geri Horner, Melanie Brown, Emma Bunton dan Melanie C. Manakala 6 yang lain merupakan pemilik akaun Twitter yang mempunyai perkataan ‘Herb’ dalam nama mereka.

Rupa-rupanya ia merupakan strategi mereka bagi menunjukkan KFC sehingga kini mengekalkan rahsia mereka yang disimpan sejak penubuhan oleh Colonel Sanders iaitu penggunaan ’11 Spices and Herbs’.

Menarik bukan?

Facebook Comments

Written by adminvm

A fulltime writer and online marketer. I travel alone

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Pengasas Jubah

Pengasas Jubah ‘Sado’ Ditahan Reman Polis

Erra Fazira Bakal Dilamar Shahir

Erra Fazira Bakal Dilamar Shahir AF8 Tahun Hadapan