in

Mengapa iPhone X Dijual Lewat Dari iPhone 8?

Setelah melihat pelancaran model baru iPhone kami mendapat maklumat bahawa iPhone X dijual lewat dari tarikh penjualan iPhone 8 dan 8 Plus sehingga menimbulkan tanda tanya.

Jadi kami mencari sedikit maklumat dan akhirnya kami tahu punca ia berlaku. iPhone X atau 10 seperti yang kita ketahui menggunakan skrin paparan penuh bucu ke bucu menggunakan teknologi OLED yang memberikan kepuasan pada pengguna terutamanya bile menonton video.

Dan kami tidak terkejut apabila mengetahui skrin OLED ini dibekalkan oleh Samsung sendiri. iPhone 7 dan 7 Plus dilaporkan telah terjual sebanyak 40 juta unit pada suku pertama tahun 2017 dan menyumbang pada 11% penjualan telefon pintar seluruh dunia.

iPhone x

Sambutan yang menggalakkan ini dijangka berterusan dengan model terbaru iPhone 10 yang dinaiktaraf sepenuhnya dari model iPhone sebelum ini. Namun sambutan menggalakkan ini tidak dapat dipenuhi Apple kerana pihak pengeluar skrin hanya boleh menampung 10,000 unit pengeluaran sehari.

Ini bermakna hanya 300,000 unit iPhone boleh dihasilkan dalam sebulan. Ini merungsingkan pihak Apple kerana ia bakal menjejaskan penjualan model terbaru mereka itu apabila ramai pelanggan yang mungkin tidak tahan untuk menunggu waktu yang lama.

iPhone X

Jika pembuatan iPhone dimulakan sekurangnya bulan Jun, ini bermakna sehingga tarikh pelancaran 3 November nanti Apple hanya menghasilkan 1.8 Juta unit iPhone 10. Jumlah yang sangat kecil jika dibandingkan permintaan peminat gajet tersebut seluruh dunia.

Penganalisis meramalkan iPhone terbaru itu bakal terjual sekurangnya 30 juta unit dan dengan masalah terbaru ini bakal merencatkan penjualan tersebut. iPhone X bakal dijual ke 30 negara terawal pada 3 November dan Malaysia bakal menerimanya beberapa bulan kemudian.

Atas sebab masalah ini, berkemungkinan Malaysia akan menerima tempias dan mengalami kelewatan penerimaan iPhone X jika stok sedia ada diseluruh dunia habis dijual.

Sumber : Mac Rumours

Nota : Kami bakal membuat review mengenai iPhone X dan ini bermakna kami akan beratur untuk mendapatkan iPhone terbaru ini. Mahu menjadi yang terawal memakai iPhone X? 10 unit sahaja dibuka, klik sini untuk whatsapp

Facebook Comments

Written by adminvm

A fulltime writer and online marketer. I travel alone

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

10 Tanda-Tanda Lelaki Sesuai Di Jadikan Calon Suami

10 Tanda-Tanda Lelaki Sesuai Di Jadikan Calon Suami

Bola Sepak Buta

Skuad Bola Sepak Buta Ingin Ulang Kejayaan Di Singapura