Korea Utara Beri Akses Ruang Udara
in ,

Korea Utara Beri Akses Ruang Udara Khas Pada TMJ

Korea Utara beri akses ruang udara khas pada TMJ membolehkan TMJ terbang terus dari Johor ke Pyongyang tanpa perlu berhenti di Beijing.

DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor merangkap Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) menerima kunjungan Mr. Kim Yu Song, Charge D’Affairs Korea Utara pada 19hb September 2017.

Pertemuan ini membincangkan hubungan dua hala dan juga mengenai isu semasa dunia serta membincangkan perlawanan Pusingan Akhir Kelayakan ‘AFC Asian Cup UAE’ 2019 Peringkat Kumpulan B di mana kedua-dua pasukan akan menjamin keselamatan para pemain dan pegawai pasukan.

Tengku Mahkota Johor
Kredit : Johor Southern Tigers

Perbincangan tersebut membuahkan hasil yang sangat positif di mana pada masa yang sama, DYAM Tunku Mahkota Johor turut memberi ucapan antara dua pemimpin iaitu antara baginda dan pemimpin tertinggi Korea Utara.

DYAM Tunku Mahkota Johor turut diberi penghormatan istimewa iaitu kebenaran sepenuhnya untuk menggunakan ruang udara terus dari Johor ke Pyongyang pada bila-bila masa sahaja sekiranya baginda ingin melawat negara Korea Utara.

Ini merupakan satu penghormatan tertinggi kerana sebelum ini, mana-mana pihak di dunia ini adalah perlu untuk berhenti di Beijing terlebih dahulu. Allah Peliharakan Sultan.

Sumber : Johor Southern Tigers

Facebook Comments

Written by adminvm

A fulltime writer and online marketer. I travel alone

What do you think?

-6 points
Upvote Downvote

Total votes: 6

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 6

Downvotes percentage: 100.000000%

Balas Dendam

Bapa Datang Sekolah Balas Dendam Anak Dihukum

TMJ BIdas Dakwaan JDT bayar papan iklan

TMJ Bidas Dakwaan JDT Bayar Papan Iklan Chelsea